40 rokov

6 júla, 2022
40-rokov-1200x900.jpg

Dnes je to presne 40 rokov čo sa uzavrelo novorodenecké oddelenie v starej nemocnici a všetky detičky začali prichádzať na svet v novovybudovanej budove. 40 rokov oslavuje aj Ernest, ktorý bol jedným z prvých novorodencov u nás. Pri tomto životnom jubileu mu želáme veeeľa zdravia, šťastia, lásky a úspechov na ďalšej ceste životom.

Keď vidím, že oslavujete, tak mi to pripomína, že tento rok budem mať aj ja 40 rokov. Podľa mojich informácií som bol prvým novorodencom v nemocnici, aj keď som sa ešte narodil v starej nemocnici, ale hneď na druhý deň 6. júla 1982 nás sťahovali k vám na Novorodenecké oddelenie zo starej nemocnice,

uzavrel Ernest Šorokšári, ktorý nás bol v deň jeho narodenín potešiť svojou návštevou.

logo_biele

Nová nemocnica na Slovenskej ulici č.11 bola slávnostne otvorená 29. 4.1982. mala 795 lôžok. Presťahovaním sa oddelení do novopostavenej nemocnice na opačnom konci mesta, sa v priestoroch pôvodnej nemocnice na Kapisztóryho ulici vytvorili podmienky pre rekonštrukciu miestností pre nové oddelenia a oddelenia dovtedy sídliace mimo areál nemocnice. Bolo tu zriadených niekoľko poliklinických ambulancií.

Nová nemocnica bola vybudovaná s celkovým rozpočtovým nákladom 326 miliónov korún.

Posledné príspevky

Fakultná nemocnica s poliklinikou Nové Zámky © 2021