Maličkým pod stromček

27 decembra, 2023
Malickym-pod-stromcek-h-1200x896.jpg

Vianoce zavítali aj k najmenším. Maličkým pod stromček priniesli ušité drobné hračky a symbolické hviezdičky, ktoré pripravil personál neonatologickej kliniky, pridali sa šikovné ruky žien z Gbeliec, ktoré poslali chobotničky, rukavičky, teplučké čiapočky.

Ďalšie čiapočky a chobotničky prišli v balíčkoch, alebo ich mamičky, oteckovia a babičky už vyrastených detičiek, ktoré kedysi ležali na Novorodeneckej klinike v Nových Zámkoch priniesli pod stromček. Pribudli aj jednorazové plienočky, ktoré sadnú ako uliate od najmenšieho drobčeka, ktorý mal menej ako 500g pri narodení a na Vianoce prekročil svoj veľký trištvrte kilogram hmotnosti, až po bábätká, ktoré mali viac ako 3500g hneď pri narodení.

Vianočnú zbierku prišli odovzdať aj z Dobrovoľného hasičského zboru v Tvrdošovciach (https://www.tvrdosovce.sk/images/spravodaj/TS-2021-02.pdf). Z rúk dobrovoľných hasičov putovali do postieľok a inkubátorov k malým bábätkám ručne šité i háčkované postavičky a čiapočky. Veľmi pekne ďakujeme a všetkým želáme pokojné sviatočné dni a veľa zdravia.


logo_biele

Nová nemocnica na Slovenskej ulici č.11 bola slávnostne otvorená 29. 4.1982. mala 795 lôžok. Presťahovaním sa oddelení do novopostavenej nemocnice na opačnom konci mesta, sa v priestoroch pôvodnej nemocnice na Kapisztóryho ulici vytvorili podmienky pre rekonštrukciu miestností pre nové oddelenia a oddelenia dovtedy sídliace mimo areál nemocnice. Bolo tu zriadených niekoľko poliklinických ambulancií.

Nová nemocnica bola vybudovaná s celkovým rozpočtovým nákladom 326 miliónov korún.

Fakultná nemocnica s poliklinikou Nové Zámky © 2021