Cena primátora 2021

25 októbra, 2021
cena-primatora-2021.jpg

Celý svet prežíva počas týchto 2 rokov ťažké a neočakávané chvíle spojené s úderom pandémie vírusu Covid 19. Dostávame sa do situácií, o ktorých sme nemali ani tušenie, že ich raz naša generácia môže zažiť. Pandémia má negatívny dopad nielen na ekonomiku krajín, ale aj na bežný život ľudí, ktorí donedávna žili. Oblasťou, ktorej sa pandémia dotkla najviac je, samozrejme, zdravotníctvo. Zdravotnícki pracovníci dlhé mesiace obetavo s nasadením všetkých fyzických aj psychických síl pracujú pre záchranu životov a zdravia svojich pacientov. Počas uplynulých mesiacov sa zrodili hrdinovia, ktorým sú ich pacienti neskonale vďační. Nie je možné ich oceniť všetkých jednotlivo, ale každému z nich určite patrí jedno obrovské ĎAKUJEM. Cenu primátora pre všetkých zdravotníkov – lekárov, sestry, pomocný personál – symbolicky odovzdávame Fakultnej nemocnici s poliklinikou v Nových Zámkoch.

Cenu prevzal zástupca riaditeľa pre vnútornú správu Roland Száz a zástupkyňa riaditeľa pre medicínsky úsek Alena Tamaškovičová.

Chcela by som sa všetkým veľmi pekne poďakovať, aj pánovi primátorovi za túto cenu. Bol to ťažký rok, plný úskalí, ďakujem veľmi pekne všetkým, ktorí robia svoju prácu ako svoje poslanie,

uzavrela Alena Tamaškovičová.

 

Foto zdroj: Castrum Novum
Text zdroj: Televízia Nové Zámky

logo_biele

Nová nemocnica na Slovenskej ulici č.11 bola slávnostne otvorená 29. 4.1982. mala 795 lôžok. Presťahovaním sa oddelení do novopostavenej nemocnice na opačnom konci mesta, sa v priestoroch pôvodnej nemocnice na Kapisztóryho ulici vytvorili podmienky pre rekonštrukciu miestností pre nové oddelenia a oddelenia dovtedy sídliace mimo areál nemocnice. Bolo tu zriadených niekoľko poliklinických ambulancií.

Nová nemocnica bola vybudovaná s celkovým rozpočtovým nákladom 326 miliónov korún.

Posledné príspevky

Fakultná nemocnica s poliklinikou Nové Zámky © 2021