Dar pre nemocnicu

20 októbra, 2021
coop-jednota-fnspnz-6-1200x900.jpg

Nadácia COOP Jednota pomáha našim pacientom s ortopedickými ťažkosťami

15. októbera 2021 Nadácia najväčšieho domáceho potravinového reťazca podporila našu nemocnicu. Ortopedickému oddeleniu Fakultnej nemocnice s poliklinikou (FNsP) Nové Zámky zakúpila nové prístroje v hodnote 12 000 Eur dôležité pri liečbe pacientov.

Uplynulé mesiace snáď viac ako kedykoľvek predtým potvrdili, že zdravie je nesmierne cenná a zároveň neuveriteľne krehká vec. V COOP Jednote si dlhodobo uvedomujeme, že aj napriek množstvu vynikajúcich lekárov, ktorých by nám v zahraničí mohli závidieť, slovenské zdravotníctvo potrebuje finančnú pomoc. Aj preto už niekoľko rokov prostredníctvom Nadácie COOP Jednota podporujeme nemocnice a polikliniky po celom Slovensku,

uviedol Gabriel Csollár, predseda predstavenstva COOP Jednoty Slovensko.

Nové prístroje – manipulačné a masážne ležadlo, motodlahu na kolenný a bedrový kĺb, transportný vozík s príslušenstvom a modulárny monitor vitálnych funkcií – darovalo Fakultnej nemocnici s poliklinikou Nové Zámky prostredníctvom Nadácie COOP Jednota spotrebné družstvo COOP Jednota Nové Zámky.

Podieľať sa na podpore regiónu, v ktorom žijeme a ktorý je domovom našich kolegov a zákazníkovi, je pre nás prirodzené. Verím, že zakúpenými prístrojmi prispejeme k zvýšeniu zdravotnej starostlivosti ortopedického oddelenia a vyššej spokojnosti pacientov,

povedal Štefan Mácsadi, predseda predstavenstva COOP Jednoty Nové Zámky.

Podporené ortopedické oddelenie fakultnej nemocnice poskytuje zdravotnú starostlivosť pacientom s ochorením  pohybového aparátu nielen pre okres Nové Zámky, ale má aj vysoko nadregionálny charakter. Ročne sa na oddelení lieči približne 950 pacientov.

Poskytnutie uvedených darov umožní nášmu oddeleniu pokračovať vo zvyšovaní kvality poskytovanej zdravotnej starostlivosti, zvyšovaní bezpečnosti pacientov pri liečbe používaním monitorov vitálnych funkcií na pooperačnej izbe a zvyšovaní kvality následnej pooperačnej rehabilitačnej liečby používaním motodlahy u pacientov po operáciách endoprotéz bedrových a kolenných kĺbov,

vyjadril sa Marek Ozorák, primár ortopedického oddelenia FNsP Nové Zámky.

Dodal, že oddelenie je známe svojím vysokokvalifikovaným personálom, dobrou vybavenosťou, vrátane nadštandardných izieb a vysokou úrovňou ošetrovateľskej starostlivosti o pacienta.

Ortopédi vykonávajú širokú škálu operačných výkonov od miniinvazívnych endoskopických operácií ramena, kolena, členka, lakťa, rekonštrukčných operácií kĺbov, šliach a svalov až po endoprotetiku bedra, kolena a ramena. Rozsah výkonov zahŕňa aj náročné operácie, ako sú revízne endoprotézy bedra a kolena, periprotetické a patologické zlomeniny.

Nadácia COOP Jednota si tento rok pripomína 20. výročie svojho vzniku. Slovenské zdravotnícke zariadenia podporuje už dlhodobo. V uplynulom roku zakúpila lekárske prístroje a poukázala finančné dary fyzickým osobám v celkovej sume takmer 57 000 eur.

> Ortopedická klinika


logo_biele

Nová nemocnica na Slovenskej ulici č.11 bola slávnostne otvorená 29. 4.1982. mala 795 lôžok. Presťahovaním sa oddelení do novopostavenej nemocnice na opačnom konci mesta, sa v priestoroch pôvodnej nemocnice na Kapisztóryho ulici vytvorili podmienky pre rekonštrukciu miestností pre nové oddelenia a oddelenia dovtedy sídliace mimo areál nemocnice. Bolo tu zriadených niekoľko poliklinických ambulancií.

Nová nemocnica bola vybudovaná s celkovým rozpočtovým nákladom 326 miliónov korún.

Posledné príspevky

Fakultná nemocnica s poliklinikou Nové Zámky © 2021