Nové centrum

5 novembra, 2021
Oznam_Clanky_IkonkaMic-1200x900.png

Otvorili sme centrum pre ambulantné podávanie monoklonálnych protilátok

FNsP Nové Zámky sa zaradila medzi zdravotnícke zariadenia, v ktorých sa podávajú monoklonálne protilátky (Bamlanivimab, Casirivimab, Imdevimab). Podľa aktuálnych klinických štúdií má podávanie týchto liekov pozitívnym pacientom na ochorenie Covid-19 priaznivý efekt v ich ďalšom priebehu ochorenia.

Monoklonálne protilátky dobre zaberajú aj na delta variant vírusu. Cieľom liečby je zabrániť ťažkému priebehu ochorenia, hospitalizácii pacienta s nutnosťou použitia umelej pľúcnej ventilácie alebo úmrtiu pacienta.

Pre koho je liek určený a ako prebieha manažment pacientov sa dočítate na tomto odkaze, kde nájdete aj kontakt do ambulancie:

> Centrum pre podávanie monoklonálnych protilátok

logo_biele

Nová nemocnica na Slovenskej ulici č.11 bola slávnostne otvorená 29. 4.1982. mala 795 lôžok. Presťahovaním sa oddelení do novopostavenej nemocnice na opačnom konci mesta, sa v priestoroch pôvodnej nemocnice na Kapisztóryho ulici vytvorili podmienky pre rekonštrukciu miestností pre nové oddelenia a oddelenia dovtedy sídliace mimo areál nemocnice. Bolo tu zriadených niekoľko poliklinických ambulancií.

Nová nemocnica bola vybudovaná s celkovým rozpočtovým nákladom 326 miliónov korún.

Posledné príspevky

Fakultná nemocnica s poliklinikou Nové Zámky © 2021