Deti s veľkou misiou

4 mája, 2022
h-1200x900.jpg

Deti s veľkou misiou – zachrániť starých rodičov

 

Nemajú ešte ani 10 rokov a už vedia, aké sú príznaky cievnej mozgovej príhody. Deti z Katolíckej spojenej školy Nové Zámky sa vďaka celosvetovému projektu a našej primárke Daši Viszlayovej tieto užitočné informácie dozvedeli.

Mozgová príhoda je druhou hlavnou príčinou smrti, treťou najčastejšou príčinou zdravotného postihnutia a jedným z hlavných dôvodov, prečo deti prichádzajú o starých rodičov. Smutnou realitou je, že väčšina pacientov s mozgovou príhodou nie je liečená, pretože do nemocnice prichádzajú príliš neskoro. Ľudia môžu prežiť a mať neporušený život, ak dostanú rýchlu a efektívnu akútnu starostlivosť.

Je preto mimoriadne dôležité, aby sme naďalej zvyšovali povedomie o kľúčových príznakoch mozgovej príhody a dodávali ľuďom sebadôveru a jasnosť pri hľadaní okamžitej neodkladnej zdravotnej starostlivosti. Kampaň FAST sa preto zameriava na zvýšenie povedomia o príznakoch mozgovej príhody a potrebe rýchlej akcie čo môže zachrániť život.

Viac o projekte sa dočítate tu: https://sk-sk.fastheroes.com/


logo_biele

Nová nemocnica na Slovenskej ulici č.11 bola slávnostne otvorená 29. 4.1982. mala 795 lôžok. Presťahovaním sa oddelení do novopostavenej nemocnice na opačnom konci mesta, sa v priestoroch pôvodnej nemocnice na Kapisztóryho ulici vytvorili podmienky pre rekonštrukciu miestností pre nové oddelenia a oddelenia dovtedy sídliace mimo areál nemocnice. Bolo tu zriadených niekoľko poliklinických ambulancií.

Nová nemocnica bola vybudovaná s celkovým rozpočtovým nákladom 326 miliónov korún.

Posledné príspevky

Fakultná nemocnica s poliklinikou Nové Zámky © 2021