Nové postele už slúžia pacientom

10 marca, 2020
Nove-postele-uz-sluzia-pacientom_header-1200x900.jpg

Fakultná nemocnica s poliklinikou Nové Zámky v týchto dňoch realizuje najväčšiu výmenu lôžok pre pacientov. Celkom 282 kusov postelí pre nemocnicu vysúťažilo Ministerstvo zdravotníctva SR v celkovej hodnote 703 496,20 €. S prvým kamiónom lôžok, ktorý dorazil v pondelok 10.2.2020 prišiel aj rovnaký počet antidekubitných matracov a príslušenstva, ako napríklad hrazdy, infúzne stojany, bočné zábrany a ďalšie, ktoré zabezpečujú pohodlie a komfort pre pacientov.

Postele sa vymenia na 18 oddeleniach a klinikách, pričom 267 postelí je pre dospelých a 15 dojčenských postelí. Výmena zvyšných 46 kusov lôžok bude realizovaná v mesiaci marec 2020. Typy postelí sú pritom rôzne, od klasických, cez elektrické polohovacie až po lôžka určené na jednotky intenzívnej starostlivosti, ktoré sa budú využívať napríklad na klinike anestéziológie a intenzívnej medicíny, chirurgickej klinike, ortopedickom oddelení, gynekologicko–pôrodníckejklinike a ďalších. „Vďaka novým lôžkam budú mať pacienti väčšie pohodlie, vrátane toho uľahčia prácu aj pre našich zdravotníkov pri manipulácii s pacientmi,“ dodala Ing. Ľubica Bartošová ekonomická riaditeľka FNsP Nové Zámky.

Postele sú polohovateľné a naši zamestnanci ich začali na jednotlivých oddeleniach postupne meniť, čo znamená, že niektoré už dnes pacientom slúžia. Pokiaľ ide o staré lôžka, tak tie sa budú triediť, keďže časť z nich pôjde do skladu a tie v najhoršom stave do kontajnerov. „Viac ako 30 ročné (1982) postele sa po prvýkrát menili v roku 2016, kedy sa zakúpilo 276 lôžok. Po tohtoročnej výmene 282 kusov postelí bude pacientom v nemocnici poskytovaný výrazne vyšší komfort,“ uzavrel MUDr. Zoltán Danczi medicínsky riaditeľ FNsP Nové Zámky.

logo_biele

Nová nemocnica na Slovenskej ulici č.11 bola slávnostne otvorená 29. 4.1982. mala 795 lôžok. Presťahovaním sa oddelení do novopostavenej nemocnice na opačnom konci mesta, sa v priestoroch pôvodnej nemocnice na Kapisztóryho ulici vytvorili podmienky pre rekonštrukciu miestností pre nové oddelenia a oddelenia dovtedy sídliace mimo areál nemocnice. Bolo tu zriadených niekoľko poliklinických ambulancií.

Nová nemocnica bola vybudovaná s celkovým rozpočtovým nákladom 326 miliónov korún.

Posledné príspevky

Fakultná nemocnica s poliklinikou Nové Zámky © 2021