Májové stretnutie gynekológov

19 mája, 2022
h-2-1200x900.jpg

Už  druhýkrát sa stretli lekári z Gynekologicko-pôrodníckej kliniky (GPK) FNsP Nové Zámky so svojimi ambulantnými kolegami. Stretnutie organizovala GPK v spolupráci s Občianskym združením Novozámocký bocian.

Súčasťou prijemného posedenia nebolo len občerstvenie, ale aj prezentácia výsledkov GPK v roku 2021, postavenie kliniky v rámci Nitrianskeho kraja a porovnanie výsledkov s predchádzajúcim rokom. Vedeli ste, že v našej pôrodnici sa narodilo najviac deti z kraja po asistovanej reprodukcii? Že percento predčasných pôrodov je v Nových Zámkoch dvojnásobok priemeru v kraji? Oproti roku 2020 sa v piatich nemocniciach v Nitrianskom kraji narodilo o 135 detí viac, z toho 109 v novozámockej pôrodnici.

Percento cisárskych rezov máme aktuálne 36 %, čo je pokles oproti vlaňajšiemu roku o 6%. Z celého kraja sme sa postarali o najviac covid pozitívnych rodičiek. Súčasťou stretnutia boli aj témy perinatálnej úmrtnosti a štandardných postupov v gynekológii a pôrodníctve.

Po dvoch rokoch covidom brzdenej operatívy sa tešíme na spoluprácu s ambulantnými kolegami a doriešenie pacientov k spokojnosti,

uzavrela gynekologička MUDr. Judita Koprdová.

> Gynekologicko-pôrodnícka klinika


logo_biele

Nová nemocnica na Slovenskej ulici č.11 bola slávnostne otvorená 29. 4.1982. mala 795 lôžok. Presťahovaním sa oddelení do novopostavenej nemocnice na opačnom konci mesta, sa v priestoroch pôvodnej nemocnice na Kapisztóryho ulici vytvorili podmienky pre rekonštrukciu miestností pre nové oddelenia a oddelenia dovtedy sídliace mimo areál nemocnice. Bolo tu zriadených niekoľko poliklinických ambulancií.

Nová nemocnica bola vybudovaná s celkovým rozpočtovým nákladom 326 miliónov korún.

Posledné príspevky

Fakultná nemocnica s poliklinikou Nové Zámky © 2021