Vakcína pre vekovú skupinu 50+

25 júla, 2022
Este-nie-ste-ockovany_header-1200x900.jpg
Aplikácia 2. posilňovacej („2. booster“) dávky vakcíny pre vekovú skupinu 50+

Na základe platného Usmernenia Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky k aplikácii dodatočnej tretej dávky mRNA vakcíny pre imunokompromitované osoby a posilňovacej dávky vakcíny pre ostatné osoby proti ochoreniu COVID-19 je možné podať druhú posilňovaciu („2. booster“) dávku vakcíny kompletne zaočkovanej osobe, vo veku 50 rokov a staršia, ktorá dostala prvú posilňovaciu („booster“) dávku, ktoroukoľvek schválenou vakcínou s odstupom minimálne 4 mesiace po podaní prvej posilňovacej („booster“) dávky.

Záujemcom o očkovanie 2. posilňujúcou (2. booster) dávkou bude podaná vakcína Comirnaty od spoločnosti Pfizer–BioNTech bez ohľadu na ich predchádzajúce vakcíny.

Zároveň sa pripravuje spustenie očkovania 2. booster dávku aj pre imunokompromitovaných pacientov od 12 rokov a starších. O spustení vás budeme informovať.

Pre získanie termínu očkovania je potrebné sa registrovať cez korona.gov.sk (formulár „Registrácia na posilňujúcu dávku očkovania“), kde si záujemca môže vybrať konkrétne miesto a termín, alternatívou je využitie očkovania bez registrácie.

  Usmernenie MZ SR

 

> Vakcinačné centrum FNsP Nové Zámky

 

logo_biele

Nová nemocnica na Slovenskej ulici č.11 bola slávnostne otvorená 29. 4.1982. mala 795 lôžok. Presťahovaním sa oddelení do novopostavenej nemocnice na opačnom konci mesta, sa v priestoroch pôvodnej nemocnice na Kapisztóryho ulici vytvorili podmienky pre rekonštrukciu miestností pre nové oddelenia a oddelenia dovtedy sídliace mimo areál nemocnice. Bolo tu zriadených niekoľko poliklinických ambulancií.

Nová nemocnica bola vybudovaná s celkovým rozpočtovým nákladom 326 miliónov korún.

Fakultná nemocnica s poliklinikou Nové Zámky © 2021