Prvý výjazd

19 marca, 2024
Prvy-vyjazd-FNsP-NZ-1-1200x900.jpg

Nedávno som absolvoval svoje prvé výjazdové stretnutie s názvom „Po oddeleniach nemocnice“. Moje prvé kroky viedli na Neonatologickú kliniku, ktorá patrí medzi šesť Perinatologických centier rozmiestnených po celom Slovensku. Naša Neonatologická klinika je považovaná za jednu z výkladných vitrín nemocnice, keďže je zaradená do 4. úrovne v rámci optimalizácie siete nemocníc.

Počas návštevy kliniky som mal možnosť bližšie spoznať jej fungovanie, obzrieť si priestory a stretnúť sa s malými pacientmi. S primárkou Klaudiou Demovou som preberal aj plány a vízie, ktoré chceme na klinike postupne realizovať. Osobne som primárke pogratuloval k nominácii „Zdravotník roka“ v kategórii celoživotný prínos.

Na záver mojej návštevy som si uvedomil, aké je dôležité mať v tíme odborníkov, ktorí sú nielen vysoko kvalifikovaní, ale aj hlboko oddaní svojej práci. Som nesmierne hrdý na zamestnancov našej Neonatologickej kliniky, na ich profesionálny prístup, empatiu a neustále úsilie o zlepšovanie poskytovanej starostlivosti. Teším sa na našu budúcu spoluprácu a spoločné kroky, ktoré povedú k ďalšiemu rozvoju a inováciám na klinike, v prospech všetkých našich malých pacientov a ich rodín.


logo_biele

Nová nemocnica na Slovenskej ulici č.11 bola slávnostne otvorená 29. 4.1982. mala 795 lôžok. Presťahovaním sa oddelení do novopostavenej nemocnice na opačnom konci mesta, sa v priestoroch pôvodnej nemocnice na Kapisztóryho ulici vytvorili podmienky pre rekonštrukciu miestností pre nové oddelenia a oddelenia dovtedy sídliace mimo areál nemocnice. Bolo tu zriadených niekoľko poliklinických ambulancií.

Nová nemocnica bola vybudovaná s celkovým rozpočtovým nákladom 326 miliónov korún.

Posledné príspevky

Fakultná nemocnica s poliklinikou Nové Zámky © 2021