Ochorenie často spojené s covidom vyvoláva ochrnutie

16 júla, 2021
header_Ochorenie-casto-spojene-s-covidom-vyvolava-ochrnutie-1200x900.jpg

Mozgové príhody sa objavujú aj u mladých a predtým zdravých ľudí s koronavírusom, hovorí primárka neurológie Daša Viszlayová.

Vediete postcovidové centrum v nemocnici v Nových Zámkoch. S akými najčastejšími ťažkosťami k vám chodia ľudia po prekonaní covidu?

Spektrum ťažkostí je veľmi pestré, aktuálne bolo popísaných už viac ako dvesto príznakov, ktoré zamestnávajú hlavne internistov, pneumológov, neurológov, psychiatrov, ale aj ďalších kolegov.

Za internistami a pneumológmi chodia ľudia, ktorí majú problém s dýchavicou a pocitom nedostatku vzduchu, objavujú sa rôzne výkyvy tlaku a pulzu, srdcové ťažkosti, arytmie…

Celý rozhovor s primárkou si môžete prečítať v Hospodárskych novinách na portáli hnoline.sk.

 

 

logo_biele

Nová nemocnica na Slovenskej ulici č.11 bola slávnostne otvorená 29. 4.1982. mala 795 lôžok. Presťahovaním sa oddelení do novopostavenej nemocnice na opačnom konci mesta, sa v priestoroch pôvodnej nemocnice na Kapisztóryho ulici vytvorili podmienky pre rekonštrukciu miestností pre nové oddelenia a oddelenia dovtedy sídliace mimo areál nemocnice. Bolo tu zriadených niekoľko poliklinických ambulancií.

Nová nemocnica bola vybudovaná s celkovým rozpočtovým nákladom 326 miliónov korún.

Posledné príspevky

Fakultná nemocnica s poliklinikou Nové Zámky © 2021