Očkovanie v nemocnici

30 augusta, 2021
ockovanie-v-nemocnici_header-1200x900.jpg
Dňa 22. mája 2021 Nitriansky samosprávny kraj (NSK) v spolupráci s poskytovateľom zdravotnej starostlivosti Fakultná nemocnica s poliklinikou Nové Zámky (FNsP NZ), otvoril Veľkokapacitné očkovacie centrum v Nových Zámkoch (VKOC). Centrum je zriadené v priestoroch Cisársko-kráľovskej historickej jazdiarne na Kasárenskej ulici.

K pondelku 30.8.2021 sme spolu vo VKOC a vo Vakcinačnom centre v priestoroch FNsP Nové Zámky zaočkovali 80 304 ľudí.

Do celého procesu očkovania sa zapojili zdravotníci – lekári a sestry z nemocnice, ale aj kolegovia z vonkajších ambulancií a taktiež nezdravotnícky pracovníci, ktorí pomáhali s organizáciou a zabezpečením očkovania.

Lekári a sestry Pediatrickej kliniky po celú dobu zabezpečovali očkovanie klientov DSS v približne 70 DSS v regiónoch Nové Zámky, Šaľa, Galanta, Dunajská streda, Štúrovo, Komárno a v tejto dobe zabezpečujú výjazdy  a očkovanie v obciach okresu Nové Zámky.

Týmto by som veľmi rada poďakovala všetkým zdravotníkom a nezdravotníckym pracovníkom, ktorí s obrovským nasadením celý proces očkovania od januára zabezpečujú,

uzavrela MUDr. Alena Tamaškovičová zástupca riaditeľa FNsP NZ.

Dňa 30.8.2021 sa bol vo FNsP Nové Zámky zaočkovať druhou dávkou aj primátor mesta Nové Zámky Otokar Kelin. Prečo je očkovanie dôležité prezradí vo videu.

> VKOC Cisársko – kráľovská historická Jazdiareň
> Vakcinačné centrum FnSP Nové Zámky


logo_biele

Nová nemocnica na Slovenskej ulici č.11 bola slávnostne otvorená 29. 4.1982. mala 795 lôžok. Presťahovaním sa oddelení do novopostavenej nemocnice na opačnom konci mesta, sa v priestoroch pôvodnej nemocnice na Kapisztóryho ulici vytvorili podmienky pre rekonštrukciu miestností pre nové oddelenia a oddelenia dovtedy sídliace mimo areál nemocnice. Bolo tu zriadených niekoľko poliklinických ambulancií.

Nová nemocnica bola vybudovaná s celkovým rozpočtovým nákladom 326 miliónov korún.

Fakultná nemocnica s poliklinikou Nové Zámky © 2021