Gesto slovenského výrobcu Herb-Pharma

2 februára, 2022
Gesto-slovenskeho-vyrobcu-Herb-Pharma-1-1200x900.jpg

Nemocnice sú vďačné za dary a pomoc od firiem. Ďalšia z nich dostala tisícky balení VIROSTOPu

Zdravotnícke zariadenia na Slovensku sú vo väčšine prípadov podfinancované a dva roky trvajúca pandémia koronavírusu ich vystavuje náročnej skúške. Tieto všeobecne známe fakty podnietili počas uplynulých dvoch rokov viacero podnikateľských subjektov, rovnako ako občianske združenia či jednotlivých občanov, aby hľadali cestu ako zdravotníkom v rámci svojich možností pomôcť.

Bratislava, 2. február – „Priebeh tretej vlny je tak isto náročný ako počas vrcholu druhej vlny, ak nie viac,“ približuje situáciu vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou Nové Zámky jej hovorca Ján Baček. „Personál nemocnice je vyťažený, vyčerpaný a na pokraji síl. Zdravotníci si želajú, aby ľudia boli zodpovední, dodržiavali opatrenia a zaočkovanosť bola vyššia, pretože len tak by sme nemali takto vyťažené nemocnice,“ apeluje.

Práve nemocnica v Nových Zámkoch so 660 lôžkami a vyše 1 100 pracovníkmi je ďalším zariadením, do ktorého smeroval dar farmaceutického výrobcu Herb-Pharma – dvetisíc balení ústneho spreja VIROSTOP. Ich celková hodnota je približne 14 000 eur. Ide o voľnopredajný prípravok vo forme ústneho a nosového spreja na báze prírodných polyfenolov, ktorý má ako jediný na našom trhu vo svojej registrácii potvrdený účinok proti vírusu SARS-Cov-2. Tento účinok, spolu s pôsobením proti chrípke typu A a B, dokázala o. i. zahraničná klinická štúdia.

Spreje VIROSTOP budú v novozámockej nemocnici distribuovať prednostne tam, kde môžu byť najužitočnejšie – pracovníkom zaradeným na covidových oddeleniach. Hovorca nemocnice v jej mene vysoko ocenil prijatý dar. „Ako príspevková organizácia nevieme našim zamestnancom poskytnúť všetko, čo by sme chceli. Sem napríklad patria aj vitamínové balíčky, výživové doplnky a ďalšie prípravky, ktoré by im pomohli pri práci v boji s covidom. Preto sme nesmierne vďační aj spoločnosti Herb-Pharma, ktorá sa rozhodla obdarovať našu nemocnicu prípravkom Virostop. Prípravok pôjde pre zamestnancov nemocnice pracujúcich hlavne na covidových oddeleniach, ale aj ďalším zamestnancom,“ uviedol.

Gesto slovenského výrobcu Herb-Pharma, ktorý sídli vo Veľkých Ludinciach v susednom levickom okrese, zapadá do vlny solidarity a snahy pomôcť zdravotníkom, ktorú pociťujú aj zástupcovia fakultnej nemocnice v Nových Zámkoch. „Od príchodu pandémie je nemocnica a jej zamestnanci obdarovávaná viac ako kedykoľvek predtým. Či už ide o finančné dary, materiálnu pomoc, alebo ručne vyrábané výrobky a produkty. Pomoc verejnosti a firiem si nesmierne vážime a sme vďační za akúkoľvek pomoc, za čo im aj veľmi pekne ďakujeme,“ odkazuje hovorca nemocnice Ján Baček.

V nedávnom období darovala Herb-Pharma tisíce balení svojho výrobku VIROSTOP aj Fakultnej nemocnici Nitra a dvanástim domovom sociálnych služieb po celom Slovensku. Spoločnosť tak napĺňa svoj zámer realizovať konkrétne kroky na pomoc skupinám, ktoré sú najviac zraniteľné a ohrozené šírením koronavírusu SARS-Cov-2.

Uvedomujeme si, že nemocnice a domovy sociálnych služieb sú plné zraniteľných a ohrozených ľudí. Sme veľmi radi, že im môžeme takto nezištne pomôcť v neľahkej situácii,

vysvetlil Ondrej Michlo, konateľ spoločnosti Herb-Pharma Corporation.

logo_biele

Nová nemocnica na Slovenskej ulici č.11 bola slávnostne otvorená 29. 4.1982. mala 795 lôžok. Presťahovaním sa oddelení do novopostavenej nemocnice na opačnom konci mesta, sa v priestoroch pôvodnej nemocnice na Kapisztóryho ulici vytvorili podmienky pre rekonštrukciu miestností pre nové oddelenia a oddelenia dovtedy sídliace mimo areál nemocnice. Bolo tu zriadených niekoľko poliklinických ambulancií.

Nová nemocnica bola vybudovaná s celkovým rozpočtovým nákladom 326 miliónov korún.

Posledné príspevky

Fakultná nemocnica s poliklinikou Nové Zámky © 2021