Intervencie multidisciplinárneho tímu

17 októbra, 2022
IMG_3892-1200x800.jpg

Dňa 13. 10. 2022 sa v priestoroch SOŠ hotelových služieb a obchodu v Nových Zámkoch konala celoslovenská viacodborová konferencia s medzinárodnou účasťou s názvom „INTERVENCIE MULTIDISCIPLINÁRNEHO TÍMU V KONTEXTE POMÁHAJÚCICH PROFESIÍ“.

Konferencia sa konala pod záštitou Vysokej školy zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety v Bratislave, n. o., Fakulty zdravotníctva a sociálnej práce sv. Ladislava v Nových Zámkoch v spolupráci s Fakultnou nemocnicou s poliklinikou Nové Zámky, Regionálnou komorou SaPA Nové Zámky a mestom Nové Zámky.

Fakulta zdravotníctva a sociálnej práce v Nových Zámkoch  touto konferenciou  nadväzuje na podobné  konferencie  organizované  na regionálnej, celoslovenskej alebo medzinárodnej úrovni inými univerzitami a inštitúciami, ktoré zabezpečujú univerzitné vzdelávanie v oblasti zdravotníctva – odborov ošetrovateľstva, pôrodnej asistencie, fyzioterapie  a sociálnej práce. Cieľom konferencie bolo predložiť poznatky z týchto odborov odbornej ale aj laickej verejnosti, ktorá sa na nej zúčastnila.

Príspevky  jednotlivých aktívnych účastníkov konferencie z Čiech, Maďarska a zo Slovenska počas celého dňa osobitnú pozornosť upriamili  na oblasť ošetrovateľstva, multidisciplinárneho tímu, na fluktuáciu sestier,  ako aj na problematiku pandémie Covid-19. Okrem uvedeného sa účastníci vo svojich príspevkoch zameriavali aj na špecifiká ošetrovateľskej starostlivosti v mnohých odboroch s prihliadnutím aj na význam  multidiciplinárneho tímu v oblasti sociálnej práce.

Konferencia mala za cieľ dať priestor na  výmenu skúseností, byť základom pre spoločný dialóg a hľadanie prienikov spoločných otázok jednotlivých profesií multidisciplinárneho tímu pomáhajúcich profesií. Výsledkom konferencie okrem  toho je  aj vydaný zborník abstraktov, kde je možné nájsť  užitočné poznatky, skúsenosti, ako aj závery a zistenia z realizovaných prieskumov nielen pre zdravotníckych pracovníkov z rôznych klinických disciplín, ale aj pre študentov ošetrovateľstva, pôrodnej asistencie, fyzioterapie a sociálnej práce.

> Program konferencie


logo_biele

Nová nemocnica na Slovenskej ulici č.11 bola slávnostne otvorená 29. 4.1982. mala 795 lôžok. Presťahovaním sa oddelení do novopostavenej nemocnice na opačnom konci mesta, sa v priestoroch pôvodnej nemocnice na Kapisztóryho ulici vytvorili podmienky pre rekonštrukciu miestností pre nové oddelenia a oddelenia dovtedy sídliace mimo areál nemocnice. Bolo tu zriadených niekoľko poliklinických ambulancií.

Nová nemocnica bola vybudovaná s celkovým rozpočtovým nákladom 326 miliónov korún.

Posledné príspevky

Fakultná nemocnica s poliklinikou Nové Zámky © 2021