Ružový október

15 októbra, 2022
t-1.jpg

Október je medzinárodným mesiacom zvyšovania povedomia o rakovine prsníka. Dnešný deň, 15. október je vyhlásený za Deň zdravia prsníkov. Pri tejto príležitosti sa konajú podporné akcie Pracovnou skupinou pre skríning rakoviny prsníka, skríningovými mamografickými centrami, NOI a pacientskymi organizáciami: Amazonky, Europa Donna, Liga Proti Rakovine, Nie Rakovine, Ružová Stužka. Zároveň sa rôzne inštitúcie rozsvietia na ružovo. Vysvietené budovy po celom Slovensku majú ženám pripomenúť, aby nezabúdali na tak dôležitú pravidelnú prevenciu, ako je mamografické vyšetrenie prsníkov. Táto efektívna metóda dokáže zachytiť rakovinu prsníka vo včasnom štádiu, kedy je možné ochorenie vyliečiť.

Naše mamografické pracovisko patrí do siete preventívnych skríningových mamografických pracovísk na Slovensku. Objednať sa na vyšetrenie môžete priamo tu:  > Rádiologické oddelenie

logo_biele

Nová nemocnica na Slovenskej ulici č.11 bola slávnostne otvorená 29. 4.1982. mala 795 lôžok. Presťahovaním sa oddelení do novopostavenej nemocnice na opačnom konci mesta, sa v priestoroch pôvodnej nemocnice na Kapisztóryho ulici vytvorili podmienky pre rekonštrukciu miestností pre nové oddelenia a oddelenia dovtedy sídliace mimo areál nemocnice. Bolo tu zriadených niekoľko poliklinických ambulancií.

Nová nemocnica bola vybudovaná s celkovým rozpočtovým nákladom 326 miliónov korún.

Posledné príspevky

Fakultná nemocnica s poliklinikou Nové Zámky © 2021