#KávičkaNaMalíčka

1 októbra, 2023
Kavicka-na-malicka-Fb-IG-titulka.jpg

Dnes si pripomíname medzinárodný deň kávy. Pri príležitosti blížiaceho sa Dňa kávy si ju spoločne v dňoch 23. 9. – 8. 10. 2023 doprajme s príchuťou pomoci, spolupatričnosti a lásky k tým najmenším a najzraniteľnejším, ktorí o svoje miesto na tomto svete musia neľahko bojovať, a to aj s pomocou kofeínu. Kde? Vo vašej obľúbenej kaviarni, kde bude môcť každý venovať príspevok na pomoc predčasne narodeným deťom do označenej krabičky. Výťažok bude súčasťou verejnej zbierky na nákup dýchacích prístrojov pre tieto bábätká do nemocníc.

 

Partner projektu pre Nové Zámky

Café Trieste (Caffe Trieste, Turecká 24, 940 02 Nové Zámky)

 

Vedeli ste, že najväčšími „fanúšikmi“ kofeínu sú predčasne narodené deti, ktoré po narodení dostanú dávku kofeínu predstavujúcu pre dospelého človeka vypitie 25 káv. Viac sa dočítate v článku:

logo_biele

Nová nemocnica na Slovenskej ulici č.11 bola slávnostne otvorená 29. 4.1982. mala 795 lôžok. Presťahovaním sa oddelení do novopostavenej nemocnice na opačnom konci mesta, sa v priestoroch pôvodnej nemocnice na Kapisztóryho ulici vytvorili podmienky pre rekonštrukciu miestností pre nové oddelenia a oddelenia dovtedy sídliace mimo areál nemocnice. Bolo tu zriadených niekoľko poliklinických ambulancií.

Nová nemocnica bola vybudovaná s celkovým rozpočtovým nákladom 326 miliónov korún.

Posledné príspevky

Fakultná nemocnica s poliklinikou Nové Zámky © 2021