Ešte nie ste očkovaný?

6 augusta, 2021
Este-nie-ste-ockovany_header-1200x900.jpg

V pondelok 26. júla bolo v Nitrianskom samosprávnom kraji aspoň prvou dávkou zaočkovaných viac ako pol milióna ľudí, čo predstavuje približne 38 percent populácie. Z okresov Nitrianskeho kraja je na tom najlepšie Šaľa so 41-percentným podielom, za ňou sú okresy Komárno, Nitra (40 percent) a Nové Zámky (39 percent). Najmenší podiel zaočkovanej populácie v kraji majú okresy Topoľčany a Zlaté Moravce – 34 percent.

Zo sídel Novozámockého okresu dostalo aspoň prvú dávku vakcíny pomerne najviac obyvateľov v obciach Pavlová (54 percent), Bešeňov (51) a Bardoňovo (52 percent). Ide však o malé obce a celkový počet zaočkovaných ľudí v nich nedosahuje ani 1 300. Viac ako 30-percentnú zaočkovanosť prvou dávkou dosahuje ďalších 45 sídel v okrese. Najlepšie z okresu sú na tom Veľký Kýr, Tvrdošovce, Leľa, Andovce, Nové Zámky, Branovo, Pozba, Bešeňov a Bardoňovo. Podiel populácie zaočkovanej druhou dávkou v nich dosahuje 41 až 43 percent.

Využite možnosť, dajte sa očkovať!

 

> Cisársko-kráľovská historická jazdiareň
logo_biele

Nová nemocnica na Slovenskej ulici č.11 bola slávnostne otvorená 29. 4.1982. mala 795 lôžok. Presťahovaním sa oddelení do novopostavenej nemocnice na opačnom konci mesta, sa v priestoroch pôvodnej nemocnice na Kapisztóryho ulici vytvorili podmienky pre rekonštrukciu miestností pre nové oddelenia a oddelenia dovtedy sídliace mimo areál nemocnice. Bolo tu zriadených niekoľko poliklinických ambulancií.

Nová nemocnica bola vybudovaná s celkovým rozpočtovým nákladom 326 miliónov korún.

Fakultná nemocnica s poliklinikou Nové Zámky © 2021