Darčeky pre detičky

29 decembra, 2021
Darceky-pre-deticky-15-1200x900.jpg

Dňa 18.12.2021 sme úspešne odovzdali všetkých 62 darčekov zo stromčeka želaní z nemocnice detičkám v CDR Žitavce. Pridala sa k nám aj Anka Zsilinszká, ktorá prítomným deťom osobne odovzdávala darčeky v mene všetkých vianočných škriatkov z Vašej nemocnice a tiež pán fotograf Stanislav Szenczi, ktorému vďačíme za krásne fotky zachytávajúce nefalšovanú detskú radosť a nadšenie z darčekov. Veď posúďte sami.

Naša prvá zastávka bola v bývalom kaštieli – v hlavnej budove CDR Žitavce, kde sme odovzdali darčeky dvom skupinám detí a mladým dospelým, ktorí sa ale nechceli fotiť. Prvú skupinku sme taktiež nemohli fotiť, lebo niektoré deti nemali povolenia, ale v ostatných už nebol problém. Následne sme sa za doprovodu pána riaditeľa z CDR Žitavce presunuli do domčekov v Žitavciach a Vrábloch, kde bývajú ďalšie 4 skupiny detí. Vo všetkých sme počkali na rozbalenie darčekov a chvíľu sme sa s deťmi zahrali s novými hračkami. Deti boli nadšené a veľmi vďačné aj za drobnosti. Všetci sme sa zhodli, že nielen deti, ale aj my sme mali predčasné Vianoce pri pohľade na tie šťastné detské tváričky.

Ešte raz sa chceme z celého srdca poďakovať aj v mene personálu a detí z CDR Žitavce za to množstvo krásnych darčekov, ktoré ste im nakúpili, častokrát aj nad rámec ich želaní. Ďakujeme aj pani riaditeľke Tamaškovičovej za ovocie, spravodlivo sa rozdelilo všetkým skupinám. Jabĺčka mali veľký úspech, v jednej skupine ich dokonca hneď ako sme s nimi vošli ochutnali.

Bolo vidieť, že ste si naozaj všetci dali záležať, za čo Vám patrí naša obrovská vďaka a úcta, keďže ste si aj v týchto, prevažne v zdravotníctve, náročných časoch predsa našli čas a energiu nezištne pomôcť skrášliť Vianoce týmto detičkám.

Dúfame, že sa k Vám cez priložené fotografie prenesie tá radosť a pozitívna energia, ktorá tam celý čas panovala a pevne veríme, že nás v budúcnosti čaká ešte množstvo spoločných Mapenzi projektov s Vami.

Všetkým zamestnancom FNsP Nové Zámky želáme pokojné a príjemné prežitie sviatkov a veľa zdravia a síl do ďalšej práce.

zdroj: Lucia Zsilinszka
foto: Stanislav Szenczi


logo_biele

Nová nemocnica na Slovenskej ulici č.11 bola slávnostne otvorená 29. 4.1982. mala 795 lôžok. Presťahovaním sa oddelení do novopostavenej nemocnice na opačnom konci mesta, sa v priestoroch pôvodnej nemocnice na Kapisztóryho ulici vytvorili podmienky pre rekonštrukciu miestností pre nové oddelenia a oddelenia dovtedy sídliace mimo areál nemocnice. Bolo tu zriadených niekoľko poliklinických ambulancií.

Nová nemocnica bola vybudovaná s celkovým rozpočtovým nákladom 326 miliónov korún.

Fakultná nemocnica s poliklinikou Nové Zámky © 2021