Sviatočné dni mamičkám i bábätkám spestrili darčeky

27 decembra, 2021
IMG_7238-1200x900.jpg

Sviatočné dni mamičkám i bábätkám spestrili darčeky, ktorými boli obdarované počas Vianoc na Neonatologickej klinike. Do ich prípravy sa pustila tak, ako každoročne, novorodenecká sestrička Darja.

Vytvorila šité perníčky, koníkov, či sovičky. Pridali sa i ďalšie sestričky, aj z iných oddelení nemocnice, ktoré svoje ručne vyrobené darčeky už s predstihom priniesli na oddelenie, aby mohli byť včas pripravené na odovzdanie. Pridali sa nielen zdravotníci.

Na internetovej sieti sa spojili mamičky, aby sa vzájomne dohodli na háčkovaní chobotničiek, ktoré práve najmenšie bábätká radi nájdu v inkubátore a držia vo svojich drobných prštekoch. K ďalším darcom sa zaradili i babičky, ale aj deti zo základnej školy.

Pre bábätká tak pribudli i sovičky, papučky, či čiapočky. Všetkým darcom, ktorí mysleli na najmenšie bábätká aj na ich mamičky veľmi pekne ďakujeme. Bábätkám, ich rodinám, darcom i zdravotníkom želáme najmä veľa zdravia, nech sú nasledujúce dni plné pokoja a spokojnosti.

kolektív Neonatologickej kliniky

> Neonatologická klinika


logo_biele

Nová nemocnica na Slovenskej ulici č.11 bola slávnostne otvorená 29. 4.1982. mala 795 lôžok. Presťahovaním sa oddelení do novopostavenej nemocnice na opačnom konci mesta, sa v priestoroch pôvodnej nemocnice na Kapisztóryho ulici vytvorili podmienky pre rekonštrukciu miestností pre nové oddelenia a oddelenia dovtedy sídliace mimo areál nemocnice. Bolo tu zriadených niekoľko poliklinických ambulancií.

Nová nemocnica bola vybudovaná s celkovým rozpočtovým nákladom 326 miliónov korún.

Posledné príspevky

Fakultná nemocnica s poliklinikou Nové Zámky © 2021