Svetový deň boja proti rakovine

4 februára, 2022
Svetovy-den-boja-proti-rakovine-1200x900.jpg

Dnes 4. februára si pripomíname Svetový deň boja proti rakovine. Cieľom tejto iniciatívy je zvýšiť povedomie o rakovine a o tom, čo môžeme pre svoje zdravie a zdravie svojich rodín urobiť.

K iniciatíve – Svetovému dňu boja proti rakovine –  včasnej prevencie a zdravého životného štýlu v boji proti onkologickým ochoreniam sa pridávajú aj naši kolegova z Oddelenia klinickej onkológie FNsP Nové Zámky.

Onkologické ochorenia sa týkajú mnohých ľudí. Koľko pacientov sa ročne na Oddelení klinickej onkológie FNsP Nové Zámky lieči? Akú liečbu oddelenie aktuálne poskytuje, ako to funguje počas pandémie? Odpovede na tieto a ďalšie otázky nájdete v príspevku NZ TV, ktorej poskytol rozhovor primár oddelenia MUDr. Pavol Demo.

> NZ TV
> KLINICKÁ ONKOLÓGIA

logo_biele

Nová nemocnica na Slovenskej ulici č.11 bola slávnostne otvorená 29. 4.1982. mala 795 lôžok. Presťahovaním sa oddelení do novopostavenej nemocnice na opačnom konci mesta, sa v priestoroch pôvodnej nemocnice na Kapisztóryho ulici vytvorili podmienky pre rekonštrukciu miestností pre nové oddelenia a oddelenia dovtedy sídliace mimo areál nemocnice. Bolo tu zriadených niekoľko poliklinických ambulancií.

Nová nemocnica bola vybudovaná s celkovým rozpočtovým nákladom 326 miliónov korún.

Fakultná nemocnica s poliklinikou Nové Zámky © 2021