Danube Wine Day

31 októbra, 2022
h.jpg

Danube Wine Challenge je medzinárodná vinárska súťaž, ktorá patrí medzi najprestížnejšie súťaže na svete. Ako hovorí prezident súťaže, víno každý vníma inak, pre jedného je to alkoholický nápoj, pre druhého je to liek.

Dá sa na to pozrieť z rôznych uhlov pohľadu. Z toho dôvodu sa rozhodol tento „božský mok“ priblížiť verejnosti a v Nových Zámkoch zorganizovať Danube Wine Day. Organizátor v rámci akcie usporiadal tombolu z ktorej výťažok daroval Neonatologickej klinike FNsP Nové Zámky. „Osud predčasne narodených detičiek, ktoré som mal možnosť vidieť, závisí od starostlivosti personálu kliniky a technického vybavenia kliniky.

Preto si myslím, že tieto malé detičky takúto pomoc vo forme finančného daru veľmi potrebujú. Z toho dôvodu sme výťažok z nášho podujatia nasmerovali práve sem,“ dodal Igor Štumpf, prezident súťaže Danube Wine Challenge.

Viac o darcovi sa dočítate na tomto odkaze: https://danubewine.sk/

> Neonatologická klinika


logo_biele

Nová nemocnica na Slovenskej ulici č.11 bola slávnostne otvorená 29. 4.1982. mala 795 lôžok. Presťahovaním sa oddelení do novopostavenej nemocnice na opačnom konci mesta, sa v priestoroch pôvodnej nemocnice na Kapisztóryho ulici vytvorili podmienky pre rekonštrukciu miestností pre nové oddelenia a oddelenia dovtedy sídliace mimo areál nemocnice. Bolo tu zriadených niekoľko poliklinických ambulancií.

Nová nemocnica bola vybudovaná s celkovým rozpočtovým nákladom 326 miliónov korún.

Posledné príspevky

Fakultná nemocnica s poliklinikou Nové Zámky © 2021