Kávička na Malíčka

27 októbra, 2022
h-3-1200x901.jpg

Caffé TRIESTE NZ je kaviareň, ktorá sa v Nových Zámkoch stala partnerom projektu #KávičkaNaMalíčka. Išlo o akciu neziskovej organizácie Malíček, ktorá sa tohto roku rozhodla osláviť Medzinárodný deň kávy v kontexte problematiky predčasne narodených detí a to zapojením lokálnych kaviarní v 6 slovenských mestách, v ktorých sídlia perinatologické centrá. Caffé TRIESTE NZ tak venovalo 25% výťažok z kávového týždňa perinatologickému centru u nás v nemocnici.

Veľmi radi sme sa do tejto akcie zapojili. Neváhali sme ani sekundu, nakoľko to nie je naša prvá akcia, ktorou sa snažíme podporiť Neoantologickú kliniku v Nových Zámkoch. Veľmi si vážime, že pod vedením pani primárky je odovzdanie daru neskutočne transparentné, vždy presne vieme na aký účel boli peniaze použité a z toho dôvodu im radi pomôžeme aj v budúcnosti,“ prezradila dojatá Adriana Strasserová z Caffé TRIESTE NZ po návšteve Neonatologickej kliniky. „My sme im vďační nie len za peniaze, ktoré pozbierali, ale predovšetkým za nezištnosť a dôveru, voči ľuďom, ktorých nepoznajú,

uzavrela MUDr. Klaudia Demová, primárka Neonatologickej kliniky FNsP Nové Zámky.

Viac o akcii sa dočítate na tomto odkaze:

Viac o darcovi sa dočítate na tomto odkaze: https://www.facebook.com/caffetriestenz/

> Neonatologická klinika


logo_biele

Nová nemocnica na Slovenskej ulici č.11 bola slávnostne otvorená 29. 4.1982. mala 795 lôžok. Presťahovaním sa oddelení do novopostavenej nemocnice na opačnom konci mesta, sa v priestoroch pôvodnej nemocnice na Kapisztóryho ulici vytvorili podmienky pre rekonštrukciu miestností pre nové oddelenia a oddelenia dovtedy sídliace mimo areál nemocnice. Bolo tu zriadených niekoľko poliklinických ambulancií.

Nová nemocnica bola vybudovaná s celkovým rozpočtovým nákladom 326 miliónov korún.

Fakultná nemocnica s poliklinikou Nové Zámky © 2021