Gastroenterologické a hepatologické centrum

19 júna, 2023
clanok-Gastroenterologicke-a-hepatologicke-centrum-nspnz-1200x899.jpg

Prinášame prvé fotografie z novozriadeného Gastroenterologického a hepatologického centra vo FNsP NZ.

Fakultná nemocnica s poliklinikou v Nových Zámkoch môže s radosťou informovať o pokračovaní modernizácii nemocnice, ku ktorému patrí aj budovanie nového ambulantného centra so zameraním na starostlivosť gastroenterologických a hepatologických pacientov.

Za posledné obdobie zaznamenal odbor gastroenterológie výrazný rozvoj v diagnostickej aj terapeutickej oblasti. Požiadavku na rozšírenie a skvalitnenie služieb pre pacientov súčasné vedenie nemocnice podporilo vytvorením samostatnej ambulantnej časti na 4. poschodí nemocnice. Centrum poskytuje starostlivosť najmä nemocničným pacientom, zároveň je zamerané na pacientov s nešpecifickými ochoreniami tráviaceho traktu ako sú Ulcerózna kolitída, Crohnova choroba, ktorí vyžadujú podávanie tzv. biologickej liečby. Ďalším prínosom pre región Nové Zámky sú invazívne vyšetrenia, odstraňovanie prekanceróznych lézii z tráviaceho traktu cestou jednodňovej zdravotnej starostlivosti.

Významnou súčasťou je možnosť poskytovania diagnostiky a liečby detským gastroenterologickým pacientom cestou MUDr. Tamaškovičovej. Do odborného tímu sa pridali aj dvaja hepatológovia s dlhoročnými skúsenosťami v tejto oblasti – Doc. MUDr. Zima PhD., Prof. MUDr. Glasa CSc. PhD. Do budúcnosti sa plánujú zaviesť ďalšie diagnostické a terapeutické metodiky. Centrum neposkytuje bežnú gastroenterologickú starostlivosť pre ambulantných pacientov. Možné je objednanie len cestou odporučenia špecialistom.

Tešíme sa a prajeme novému centru veľa úspechov a veľa spokojných a vyliečených pacientov.

Veľmi sa teším, že sa nám podarilo otvoriť špecializované pracovisko – Gastroenetrologické a hepatologické centrum pre pacientov s ochoreniami tráviaceho traktu z nášho regiónu. Centrum zabezpečuje komplexnú gastroeneterologickú a hepatologickú starostlivosť o dospelých a detských pacientov. Týmto sme posunuli úroveň poskytovanej zdravotnej starostlivosti v gastroenterológii výrazne vpred. Vedúci lekár Gastroenterologického a hepatologického centra je MUDr. Juraj Ďurina. Pracovníkom centra prajem príjemnú prácu v peknom novom prostredí a pacientom veľa zdravia,

uzavrela MUDr. Alena Tamaškovičová, zástupkyňa riaditeľa pre medicínsky úsek.

Bližšie informácie o Gastroenterologickom a hepatologickom centre si budú pacienti vedieť  pozrieť v najbližších dňoch na stránke nemocnice.

> Gastroenterologické a hepatologické centrum


logo_biele

Nová nemocnica na Slovenskej ulici č.11 bola slávnostne otvorená 29. 4.1982. mala 795 lôžok. Presťahovaním sa oddelení do novopostavenej nemocnice na opačnom konci mesta, sa v priestoroch pôvodnej nemocnice na Kapisztóryho ulici vytvorili podmienky pre rekonštrukciu miestností pre nové oddelenia a oddelenia dovtedy sídliace mimo areál nemocnice. Bolo tu zriadených niekoľko poliklinických ambulancií.

Nová nemocnica bola vybudovaná s celkovým rozpočtovým nákladom 326 miliónov korún.

Fakultná nemocnica s poliklinikou Nové Zámky © 2021