Návšteva štátneho tajomníka MZ SR

22 júla, 2021
Navsteve-statneho-tajomnika-MZ-SR_header_01-1200x900.jpg

Fakultná nemocnica s poliklinikou Nové Zámky v spolupráci s Okresným úradom Nové Zámky a Úradom práce sociálnych vecí a rodiny Nové Zámky privítali štátneho tajomníka MZ SR MUDr. Kamila Száza, generálnu riaditeľku sekcie krízového riadenia MZ SR Ing. Ildikó Kukanovú, primátorov a starostov obcí okresu Nové Zámky na odbornej príprave krízových štábov obcí, kde odzneli možnosti vyslania mobilných očkovacích tímov do obcí a bola predstavená aj nová očkovacia stratégia.

Vnímame, že záujem o očkovanie je nižší ako bol v minulosti a práve preto vyvíjame všetky aktivity, aby bola vakcína čo najbližšie k ľuďom, napríklad aj cez výjazdové očkovacie tímy. Momentálne sme nastavili očkovaciu stratégiu tak, aby sme boli bližšie k občanom. A to sa presne teraz aj deje, napríklad dnešným stretnutím s primátormi a starostami obcí okresu Nové Zámky. Rovnako sme do očkovania zapojili aj všeobecných lekárov a pediatrov čo znamená, že teraz bude môcť občan prísť k lekárovi, ktorému dôveruje a bude sa môcť zaočkovať,

priblížil štátny tajomník MZ SR MUDr. Kamil Száz.

Fakultná nemocnica s poliklinikou Nové Zámky spustila očkovanie proti ochoreniu COVID-19 dňa 7. januára 2021. Nemocnica v prvom kole zaočkovala prevažne tých zdravotníkov, ktorí pracovali v červených COVID zónach, pričom počas týchto prvých dní sme zaočkovali väčšinu zamestnancov. Do dnešného dňa je vo FNsP Nové Zámky zaočkovaných 75,54% zamestnancov, z toho je 86,54% lekárov a 73,25% sestier (viď. tabuľka).

Zamestnanci Spolu Z toho zaočk. Percentuálne
lekári 260 225 86,54%
sestry 643 471 73,25%
spolu všetky kateg. 1431 1081 75,54%

Fakultná nemocnica s poliklinikou Nové Zámky sa dňa 3. februára 2021 oficiálne zaradila medzi vakcinačné centrá. Nemocnica sa od rovnakého obdobia podieľala na zabezpečení výjazdových očkovacích služieb pre očkovanie klientov v domovoch sociálnych služieb v okolitých okresoch a v spolupráci s Nitrianskym samosprávnym krajom dňa 22. mája 2021 otvorila Veľkokapacitné očkovacie centrum v Nových Zámkoch. Do dnešného dňa sa podarilo FNsP NZ celkom zaočkovať 75 179 ľudí.

Posledné týždne evidujeme výrazný pokles v záujme verejnosti o očkovanie, žiaľ je to aj odraz toho akú dobu žijeme, že vedecké závery sú spochybňované. Percentuálne sme klesli na 30% očkovaných denne, teda pokiaľ sme ešte pred mesiacom očkovali okolo 600 ľudí denne, teraz ich je len niečo málo okolo 150 denne. Preto si myslím, že treba ísť dnešnou cestou, osloviť primátorov a starostov obcí, ktorí sú k občanom najbližšie. My im ponúkame to ostatné, logistiku, administratívu a zdravotnícky personál. Pevne veríme, že sa nám túto klesajúcu štatistiku takto spoločne podarí zlepšiť,

uzavrel riaditeľ FNsP Nové Zámky MUDr. Karol Hajnovič.

> NZ TV (YouTube)
> tasr.sk
> cas.sk
> regiony.zoznam.sk
> teraz.sk
> mynovezamky.sme.sk
> noviny.sk

logo_biele

Nová nemocnica na Slovenskej ulici č.11 bola slávnostne otvorená 29. 4.1982. mala 795 lôžok. Presťahovaním sa oddelení do novopostavenej nemocnice na opačnom konci mesta, sa v priestoroch pôvodnej nemocnice na Kapisztóryho ulici vytvorili podmienky pre rekonštrukciu miestností pre nové oddelenia a oddelenia dovtedy sídliace mimo areál nemocnice. Bolo tu zriadených niekoľko poliklinických ambulancií.

Nová nemocnica bola vybudovaná s celkovým rozpočtovým nákladom 326 miliónov korún.

Posledné príspevky

Fakultná nemocnica s poliklinikou Nové Zámky © 2021