Suchý február

3 februára, 2023
Suchy-februar-1200x900.jpg

Počas celého februára 2023 sa na Slovensku bude konať preventívne – osvetová kampaň Suchý Február, ktorú organizuje v Česku dobre známa nezisková organizácia Suchej Únor. Reagujeme na alarmujúce výsledky prieskumov, podľa ktorých sa ročne na Slovensku vypije až 11,5l čistého alkoholu na každého Slováka staršieho ako 15 rokov a z toho 11,4 % pracujúcej populácie má problémy spojené s užívaním alkoholu.

Kampaň ponúka účastníkom príležitosť počas jedného mesiaca zistiť, či bez neho dokážu vydržať, alebo ich ovláda. Po ťažkom dni totiž mnohí siahneme po pive, či pohári vína. Keď oslavujeme, niekedy je tých pohárikov viac. A nepiť, to je fakt niekedy umenie!

Niekedy je umenie aj ľudí inšpirovať k zmene. Skúsme to spoločne.

 

logo_biele

Nová nemocnica na Slovenskej ulici č.11 bola slávnostne otvorená 29. 4.1982. mala 795 lôžok. Presťahovaním sa oddelení do novopostavenej nemocnice na opačnom konci mesta, sa v priestoroch pôvodnej nemocnice na Kapisztóryho ulici vytvorili podmienky pre rekonštrukciu miestností pre nové oddelenia a oddelenia dovtedy sídliace mimo areál nemocnice. Bolo tu zriadených niekoľko poliklinických ambulancií.

Nová nemocnica bola vybudovaná s celkovým rozpočtovým nákladom 326 miliónov korún.

Posledné príspevky

Fakultná nemocnica s poliklinikou Nové Zámky © 2021