Deň detí v našej nemocnici

1 júna, 2024
MDD-2024-4-1200x897.jpg

Šťastie, zdravie, aby mali milujúcich rodičov, starých rodičov, ktorí ich budú aj trochu rozmaznávať, svet, ktorý ich bude chrániť, rodinu, ktorá im bude celý život oporou…, to všetko im prišli zaželať, to všetko im dávajú ako prianie do perinky. Komu? No predsa tým najmenším. Personál neonatologickej kliniky pripravil aj tento rok, tak ako aj po iné roky, malé prekvapenia k MDD.

Tentokrát sú to motýliky s detskou riekankou, ktorá sa hodí ku každému nedávno narodenému bábätku. Je už na mamičke, či ju prečíta drobčekovi pred spaním, či keď sa dobre napapá. Dôležitá je láska a pohoda, ktorú má mať bábätko okolo seba. K želaniam sa pridalo aj občianske združenie Malíček, ktoré pripravilo darčeky pre každého malého človiečika, ktorý má možno len pár dní, alebo len pár hodín. S darčekmi a peknými želaniami neváhali ani z občianskeho združenia Veselé chobotničky. Priniesli nielen chobotničky, ale aj rybičky – hrkálky, čiapočky, jednoducho milé prekvapenia z rúk šikovných a obetavých dôchodcov a dôchodkýň. Ku všetkému sa pridali aj balóniky, ktoré si mohli odniesť či braček alebo sestrička nového bábätka, lebo MDD je predsa o všetkých detičkách.

Prajeme im nádherný Medzinárodný deň detí a najmä nádherný celý život.

logo_biele

Nová nemocnica na Slovenskej ulici č.11 bola slávnostne otvorená 29. 4.1982. mala 795 lôžok. Presťahovaním sa oddelení do novopostavenej nemocnice na opačnom konci mesta, sa v priestoroch pôvodnej nemocnice na Kapisztóryho ulici vytvorili podmienky pre rekonštrukciu miestností pre nové oddelenia a oddelenia dovtedy sídliace mimo areál nemocnice. Bolo tu zriadených niekoľko poliklinických ambulancií.

Nová nemocnica bola vybudovaná s celkovým rozpočtovým nákladom 326 miliónov korún.

Posledné príspevky

Fakultná nemocnica s poliklinikou Nové Zámky © 2021