Napísali nám…

20 decembra, 2020
Untitled-1-1200x900.jpg

Bendegúz bol bábätko do dlane. Jeho hmotnosť bola 900g, narodil sa v 28. týždni gravidity. Dnes má viac ako deväť rokov. Ako sa mu darí sa dočítate ďalej…

 

Milá pani doktorka,

ďalší rok je za nami a ja píšem o Bendegúzovi, ktorý má teraz 26 kg a 134 cm. A čo je ešte dôležitejšie, je veľmi kreatívny, veselý, hravý, ale aj tvrdohlavý. Čo sa týka kreativity, tak pracuje v malej záhradke, vyrába voňavé sviečky z byliniek, montuje elektrickú skrinku alebo pracuje veľmi húževnato zarovno s ockom. Jediná vec, čo sa ešte musí naučiť je, že pracovať treba aj vtedy, keď na to nemá náladu. Väčšinou je veľmi pozitívne naladený, avšak niekedy sa vie aj nahnevať, hlavne, ak sa mu niečo nepodarí.

Niekedy je schopný zobudiť sa skoro ráno o šiestej hodine sa, aby sa ešte pred ôsmou, kým sa začneme učiť, mohol hrať (pandémia zmenila aj náš život, takže výučba prebieha doma). Snažíme sa doriešiť, či by sa malý Bendegúz mohol učiť doma, ako – 1 učiteľ a 6 žiakov, aby mohli byť u nás v podkroví. On sa veľmi na to teší, školu má veľmi rád.

Dúfame, že sa držíte aj počas tejto pandémie. Tešili sme sa z minulého stretnutia. Rozmýšľala som nad tým, že niektoré sestričky som nespoznávala, viac si pamätám na tie, ktoré sú na úseku, kde sú už mamičky spolu s detičkami na izbách. Odtiaľ mám intenzívnejšie spomienky.

 

Aj touto cestou by som Vám a Vašim kolegom chcela popriať veľa šťastia a zdravia a dúfam, že čím skôr skončí pandémia. Prajem Vám v mene celej našej rodiny Veselé Vianoce.

 

S pozdravom,

K., B., Bendegúz


logo_biele

Nová nemocnica na Slovenskej ulici č.11 bola slávnostne otvorená 29. 4.1982. mala 795 lôžok. Presťahovaním sa oddelení do novopostavenej nemocnice na opačnom konci mesta, sa v priestoroch pôvodnej nemocnice na Kapisztóryho ulici vytvorili podmienky pre rekonštrukciu miestností pre nové oddelenia a oddelenia dovtedy sídliace mimo areál nemocnice. Bolo tu zriadených niekoľko poliklinických ambulancií.

Nová nemocnica bola vybudovaná s celkovým rozpočtovým nákladom 326 miliónov korún.

Posledné príspevky

Fakultná nemocnica s poliklinikou Nové Zámky © 2021