Našich najmenších bojovníkov obdarila spoločnosť Tesco  

17 novembra, 2022
tesco-h-1200x900.jpg

Svetový deň predčasne narodených detí si celý svet pripomína 17. novembra. Na Slovensku tento deň nie je len sviatok dôležitých historických udalostí, ale aj úplne najmenších a najkrehkejších – predčasne narodených detí, ktoré si častokrát nesú do života aj vážne dôsledky svojho skorého príchodu na svet.

Každé 10. dieťa na Slovensku príde na svet predčasne – teda medzi 24. a 36. týždňom tehotenstva, čo je ročne viac ako 5000 detí. Predčasný pôrod je vážny problém, ktorý do života rodiny prinesie veľa strachu a neistoty. Radosť z očakávania bábätka sa razom dokáže zmeniť na boj o jeho život, ktorý nemusí vždy skončiť úspešne.

Tesco Slovenská republika spolu s Happy Baby pripravila už po tretíkrát pre predčasniatka a ich mamičky, ktoré sú v tomto období hospitalizované aj v našom perinatologickom centre, praktické balíčky s hygienickými potrebami.

Všetkým malým bojovníkom želáme veľa zdravia a aby čo najskôr dorástli do symbolickej „novorodeneckej“ plienky, ktorú ako súčasť milého darčeka obdržali.

logo_biele

Nová nemocnica na Slovenskej ulici č.11 bola slávnostne otvorená 29. 4.1982. mala 795 lôžok. Presťahovaním sa oddelení do novopostavenej nemocnice na opačnom konci mesta, sa v priestoroch pôvodnej nemocnice na Kapisztóryho ulici vytvorili podmienky pre rekonštrukciu miestností pre nové oddelenia a oddelenia dovtedy sídliace mimo areál nemocnice. Bolo tu zriadených niekoľko poliklinických ambulancií.

Nová nemocnica bola vybudovaná s celkovým rozpočtovým nákladom 326 miliónov korún.

Fakultná nemocnica s poliklinikou Nové Zámky © 2021