Meranie vnútroočného tlaku

16 marca, 2023
Meranie-vnutroocneho-tlaku-2-1200x900.jpg

Oftalmologické nelôžkové oddelenie zorganizovalo na 16.3.2023 skríningové meranie vnútroočného tlaku. Stovka ľudí využila možnosť sa nechať vyšetriť. 

Glaukóm alebo ľudovo nazývaný zelený zákal je závažné, chronické ochorenie očí. Vedie k progresívnej strate videnia, často aj k slepote. Najčastejšie sa jedná o zvýšený vnútroočný tlak, ktorý priamo mechanicky spôsobí poškodenie terča zrakového nervu. Ďalej je široko študovaná aj vaskulárna terória, t.j. abnormality v cievnom zásobení zrakového nervu. Ďalšou možnou príčinou môžu byť neurotoxické vplyvy, ktoré vyvolajú poškodenie nervových vlákien a zrakového nervu.


Celý článok si môžete prečítať tu:


logo_biele

Nová nemocnica na Slovenskej ulici č.11 bola slávnostne otvorená 29. 4.1982. mala 795 lôžok. Presťahovaním sa oddelení do novopostavenej nemocnice na opačnom konci mesta, sa v priestoroch pôvodnej nemocnice na Kapisztóryho ulici vytvorili podmienky pre rekonštrukciu miestností pre nové oddelenia a oddelenia dovtedy sídliace mimo areál nemocnice. Bolo tu zriadených niekoľko poliklinických ambulancií.

Nová nemocnica bola vybudovaná s celkovým rozpočtovým nákladom 326 miliónov korún.

Posledné príspevky

Fakultná nemocnica s poliklinikou Nové Zámky © 2021