Mikulášske želanie z perinky

6 decembra, 2020
mikulas_header-1200x900.jpg

Mikulášik, Mikuláš,
Všetky deti ty rád máš.
My sme ešte maličké,
vyrástli sme v mamičke.

Povedz milý Mikuláš,
aj nám malým niečo dáš?

Páči sa nám u mamičky,
vždy má pre nás nežné rúčky.
Postráž nám tú milú mamu,
pridaj ocka ešte k tomu.
To bude ten správny dar,
čo rozjasní našu tvár.
A keď príde do bruška,
mliečko ako pochúťka,
ručičky si k hlávke dáme,
potom sladko zaspinkáme.

Pozri milý Mikuláš,
či v zozname všetko máš.
Nech aj keď sme maličkí,
dostaneme balíčky.

A keď môžeš, ešte k tomu,
pribaľ nám aj starú mamu.
Keď my trochu podrastieme,
radi pri nej pobudneme.
K starej mame, isto vieš,
bude treba dedka tiež.

Mikulášik, Mikuláš,
či ty také vrece máš,
aby v správnu hodinu,
vybral si nám rodinu.
Otecka aj mamičku,
deduška aj babičku…

Už večer pred šiestym decembrom sú deti plné očakávaní, čo ich ráno prekvapí v čižmičkách. Táto detská radosť sa prenáša aj na dospelých, ktorí radi a s láskou malé prekvapenia pripravujú nielen pre deti, ale i pre ostatných svojich blízkych.

Aj mamičky a deti, ktoré sú v nemocnici na Neonatologickej a Gynekologicko-pôrodníckej klinike navštívil Mikuláš. Malé pozornosti pripravil personál, ktorý zhotovil pre deti na pamiatku ich prvého mikulášskeho sviatku veselé visačky. Mikuláš, čert aj anjelik (ktorých tvorili lekári a sestričky) odovzdali mamičkám nielen darčeky ale i želania všetkého dobrého pre bábätká a ich rodiny.

A že Mikuláš má aj pomocníčkov, do nemocnice zavítali darčeky aj od nich. Pani Majka zaslala malilinké čiapky pre najmenších novorodencov. Sponzorsky prišli aj čokoládové figúrky. Nadácia Križovatka zaslala ponožky pre zrelé detičky a plienky pre najmenších. Ľubka, ktorá pred desiatimi rokmi sama nemala ani 1000 g, uplietla a spolu s mamičkou zaslala najmenším teplučké deky.

Veľmi pekne všetkým, ktorí poslali mikulášske prekvapenia a prispeli k sviatočnej atmosfére, ďakujeme. Prišla s nimi radosť a dobrá nálada. Želáme im, aby šiesty december bol aj pre nich dňom plným milých prekvapení a do mnohých ďalších dní veľa zdravia a radosti.

Našim maličkým pacientom, ktorí na svet prišli len prednedávnom a ich rodinám prajeme, aby boli zdraví a aby čo najskôr boli spolu so svojimi rodinami doma a tešili sa v pokojnej atmosfére plnej vzájomnej lásky, lebo najväčším darom pre deti je okrem zdravia milujúca rodina.

Mikuláš 2017
Neonatologická klinika
Neonatologická klinika – rodičom
Nadácia Križovatka


logo_biele

Nová nemocnica na Slovenskej ulici č.11 bola slávnostne otvorená 29. 4.1982. mala 795 lôžok. Presťahovaním sa oddelení do novopostavenej nemocnice na opačnom konci mesta, sa v priestoroch pôvodnej nemocnice na Kapisztóryho ulici vytvorili podmienky pre rekonštrukciu miestností pre nové oddelenia a oddelenia dovtedy sídliace mimo areál nemocnice. Bolo tu zriadených niekoľko poliklinických ambulancií.

Nová nemocnica bola vybudovaná s celkovým rozpočtovým nákladom 326 miliónov korún.

Posledné príspevky

Fakultná nemocnica s poliklinikou Nové Zámky © 2021